• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міський етап конкурсу-виставки "Птахи прилетіли"

Міський етап конкурсу-виставки "Птахи прилетіли"

2018-04-06

/Files/images/malanka/год.jpg

Вже понад століття уся світова спільнота 1 квітня відзначає Міжнародний день птахів, який запровадили ще у 1906 році, підписавши Міжнародну конвенцію про охорону птахів. Зачувши перше курликання журавлів, які повертаються на батьківщину з теплих країн, розумієш, що прийшла справжня весна. Птахи – окраса нашого життя. Саме вони зачаровують своїм співом, поведінкою та надають природі неповторного колориту. Роль птахів як знищувачів шкідливих комах відома здавна, а їх здатність концентруватися в місцях масового розмноження шкідників, які можуть призводити до повного всихання деревостанів, робить птахів важливим біологічним фактором, що впливає на зменшення чисельності цих ворогів рослин. Здатність швидко переміщуватись дає змогу птахам за короткий проміжок часу обстежувати у пошуках корму численні потенційні схованки «жертв».

Щороку навчальні заклади нашого міста беруть участь в акціях, метою яких є збільшення чисельності пернатих птахів. Цьогоріч 6 квітня на базі Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 було проведено міський етап виставки-конкурсу «Птахи прилетіли».

Конкурс проводився у двох номінаціях:

Синичник (штучні гнізда, які мають дещо менший діаметр льотка (30 мм для малої синиці та 35 мм для великої синиці), виготовлені з дощок та інших матеріалів;Дуплянка (штучне гніздо, виготовлене в поліні чи з інших природних матеріалів).

За підсумками роботи журі найкращими визнано роботи учня 9-Б класу Остафійчука Дмитра та Равлюся Андрія, учня 7-А класу нашої школи.

Кiлькiсть переглядiв: 396