• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Наша школа радо прийняла гостей із Зеленодольської та Добротвірської шкіл

Наша школа радо прийняла гостей із Зеленодольської та Добротвірської шкіл

2018-09-28

/Files/images/IMG_5362.JPG
В Україні почалася 6-а хвиля освітнього проекту ДТЕК «Енергоефективні школи». Це не лише міжрегіональне навчання між школярами з 16 міст України та практична користь для їхніх сімей, а й згуртування учнів спільною ідеєю.
До нашого міста Бурштин для налагодження командної роботи та дружніх стосунків приїхали школярі з міст Зеленодольськ (Дніпропетровської області) та Добротвір (Львівської області).
Проект «Енергоефективні школи» триває вже третій рік. Сьогодні вимогою часу є навчити учнів правильно використовувати енергію. Цей проект дає дітям базові знання зі збереження енергії та допомагає зрозуміти, чому так важливо економити тепло, воду чи світло та як це робити ефективно. Через дітей йде навчання й батьків, адже школярі приносять свої знання у сім’ю.
Учні нашої школи радо зустріли своїх товаришів та познайомили їх з найцікавішими місцями та кращими традиціями Прикарпатського краю, організували цікаві майстер-класи та квести. На території школи учні висадили Алею миру. У майбутньому ці діти разом працюватимуть в командах під час освітнього проекту ДТЕК «Енергоефективні школи».

Інформативна довідка:

Курс сертифікований Міністерством освіти України та відповідає ключовим критеріям освітньої реформи в межах «Нової української школи». Загалом проект складається з двох частин: безкоштовний онлайн-курс з азів енергоефективності й абетки ЖКГ, а також безпосередні зустрічі з однодумцями, подібні цій, яка відбулася і нашому місті Бурштин.

"Енергоефективні школи"— інноваційна програма навчання з енергоефективності для дітей 14–16 років, спрямована на виховання екологічних цінностей, відповідального ставлення до споживання енергоресурсів і формування навичок раціонального використання енергії. Програма розроблена за підтримки ДТЕК Інститутом місцевого розвитку та сертифікована Міністерством освіти України й перебуває у відкритому доступі в інтернеті. Проект реалізується з 2012 року, і на цей момент охоплює майже 1000 шкіл України у 23 областях; участь беруть як школярі, так і їхні батьки, вчителі.

1000 шкіл, які беруть участь у проекті, зменшують обсяг викидів вуглекислого газу (СО2) в атмосферу майже на 5 тис. тонн.

Торік проект «Енергоефективні школи» став найкращим у номінації «Внесок у досягнення Мети сталого розвитку ООН № 12», а у 2015-му отримав гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Найкращі соціальні проекти України»

Кiлькiсть переглядiв: 428